Bilgi Edinme/CİMER


Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak, kişilerin bilgi edinme haklarını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenleyen 4982 sayılı `Bilgi Edinme Hakkı Kanunu` 24 Ekim 2003 tarih ve 25269 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış ve 24 Nisan 2004 tarihinden itibaren de yürürlüğe girmiştir. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu`nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usulleri düzenleyen yönetmelik ise 27.04.2004 tarihli Resmi Gazete `de yayınlanmıştır.

Kurumumuza yapılacak bilgi edinme başvurularının takibi, bilgi ve belgelere erişimin zamanında sağlanabilmesi ve koordinasyon amacıyla Rektörlüğümüz Genel Sekreterlik içinde bilgi edinme birimi oluşturulmuştur.

Bu konudaki şahsi başvurularınız için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterlik Bilgi Edinme Birimine Posta ya da bizzat yapılacak başvurular aşağıdaki adrese, elektronik posta ile yapılacak başvuruları da  aşağıda yer alan formu eksiksiz doldurularak E- posta adresine gönderebilirsiniz.

 

Gerçek kişiler için Bilgi Edinme Başvuru Formu

Tüzel kişiler için Bilgi Edinme Başvuru Formu

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usulleri Düzenleyen Yönetmelik

 

E-Posta yoluyla başvurularınız için :bilgiedinme@deu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterlik Bilgi Edinme Birimi

Adres: Cumhuriyet Bulvarı No: 144 35210 Alsancak / İZMİR

Tel: 0 232 412 11 16 / 0 232 412 13 21

E-Posta: bilgiedinme@deu.edu.tr

 

 


  • Prof. Dr. Dündar YENER, 1975 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğmuş olup Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlıdır. Lisans eğitimini 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda başarı ile tamamlamıştır. Aynı yıl yüksek lisans programına kaydolmuş ve Araştırma Görevlisi unvanıyla akademik kariyerine başlamıştır. 2010 yılında doktora programından mezun olup, 2015 yılında Fizik Eğitimi alanında Doçent, 2020 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Uzun yıllar Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmış, akademik ve idari görevlerde bulunmuştur.

    Özellikle öğretmen yetiştirme, öğrenme–öğretme yaklaşımları, öğrenme stilleri, astronomi eğitimi ve öğretim programları alanlarında önemli akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalesi, bildirisi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı program geliştirme komisyonlarında ve ders kitapları yazım projelerinde görev alarak ulusal eğitim politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

    Bilim iletişimine önem veren Prof. Dr. YENER; çok sayıda bilim şenliği, astronomi projesi ve eğitim etkinliği düzenleyerek bilimi geniş kitlelerle buluşturmuş, genç nesillerde bilim sevgisi oluşturulmasına katkı sağlamıştır. Geliştirdiği projeler ve yürüttüğü etkinliklerle toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atmıştır.

    Sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Prof. Dr. Dündar YENER, Fen Eğitimi Araştırma Derneği’nde Başkanlık, Bolu Yeşilay Şubesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen UMAY Derneği Başkanlığı görevini sürdürmekte, SODİMER Yönetim Kurulu Üyesi, ESVİD Derneği Bilim Kurulu Üyesi ve YERKÜRE Derneği İcra Kurulu Üyesi olarak bilim ve eğitim odaklı çalışmalarda da aktif rol almaktadır.

    Evli ve iki çocuk babasıdır.