Fahri Doktor Ünvanı Verilmesinde Uygulanacak Senato Esasları


FAHRİ DOKTOR ÜNVANI VERİLMESİNDE UYGULANACAK SENATO ESASLARI :

1- Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Fahri Doktor Unvanı;

a) Bilim veya teknolojiye önemli katkıda bulunanlara,

b) Fikir ve sanat hayatının gelişmesine önemli katkıda bulunanlara,

c) Ülke kalkınmasına gelişmesine ve ilerlemesine önemli katkıda bulunanlara,

d) Siyasi, iktisadi, askeri veya diğer bir alanda ülkemizin itibarını uluslararası düzeyde yükselten veya milli menfaatlerimizin korunmasında üstün hizmet ve katkısı bulunanlara,

verilebilir.

2- Bir aday için Fahri Doktor önerisi, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Kurulu’nun kararı veya Senato Üyelerinin 1/3’ü tarafından yapılabilir. Bu öneriye adayın geniş bir özgeçmişi eklenir.

3- Öneriler, Senato Üyeleri arasından seçilecek beş kişilik bir komisyonda incelenir. Sonuç bir raporla Senato’ya sunulur.

4- Fahri Doktor Unvanı verilebilmesi, Senato’da komisyon raporunun oybirliği ile kabulüne bağlıdır.

5- Bu esaslar kabulü tarihinde yürürlüğe girer. Bu esasları Rektör yürütür.

Üniversite Senatosu :

Tarih :19.02.1985

Karar Sayısı : 71/3


 

  • Prof. Dr. Dündar YENER, 1975 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğmuş olup Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlıdır. Lisans eğitimini 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda başarı ile tamamlamıştır. Aynı yıl yüksek lisans programına kaydolmuş ve Araştırma Görevlisi unvanıyla akademik kariyerine başlamıştır. 2010 yılında doktora programından mezun olup, 2015 yılında Fizik Eğitimi alanında Doçent, 2020 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Uzun yıllar Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmış, akademik ve idari görevlerde bulunmuştur.

    Özellikle öğretmen yetiştirme, öğrenme–öğretme yaklaşımları, öğrenme stilleri, astronomi eğitimi ve öğretim programları alanlarında önemli akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalesi, bildirisi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı program geliştirme komisyonlarında ve ders kitapları yazım projelerinde görev alarak ulusal eğitim politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

    Bilim iletişimine önem veren Prof. Dr. YENER; çok sayıda bilim şenliği, astronomi projesi ve eğitim etkinliği düzenleyerek bilimi geniş kitlelerle buluşturmuş, genç nesillerde bilim sevgisi oluşturulmasına katkı sağlamıştır. Geliştirdiği projeler ve yürüttüğü etkinliklerle toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atmıştır.

    Sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Prof. Dr. Dündar YENER, Fen Eğitimi Araştırma Derneği’nde Başkanlık, Bolu Yeşilay Şubesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen UMAY Derneği Başkanlığı görevini sürdürmekte, ESVİD Derneği Bilim Kurulu Üyesi ve YERKÜRE Derneği İcra Kurulu Üyesi olarak bilim ve eğitim odaklı çalışmalarda da aktif rol almaktadır.

    Evli ve iki çocuk babasıdır.