16.02.2011/382
ÜNİVERSİTE SENATOSU KARARLARI
Toplantı Tarihi : 16.02.2011
Toplantı Sayısı : 382
GÜNDEM :
- Geçen toplantı tutanağı.
- 2011-2012 öğretim yılında Üniversitemize bağlı kurumlara merkezi yerleştirme veya önkayıt-özel yetenek sınavı sistemi ile alınacak öğrenci kontenjanlarının ve koşullarının belirlenmesi.
- Devlet Konservatuvarı bünyesinde “Müzik ve Bale İlköğretim Okulu” açılması ve mevcut olan lisenin adının “Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi” olarak değiştirilmesi.
- Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde “Rus Dili” ve “Rus Edebiyatı” Anabilim Dallarının açılması.
- Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği Yüksek lisans Programı ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Yüksek lisans Programı öğretim planlarının güz yarıyılında yer alan “EBE 5003 İstatistiksel Yöntemler ve Uygulamaları 3+0” dersinin bir defaya mahsus olmak üzere 2010-2011 öğretim yılı bahar yarıyılında açılması.
- Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün Etik Kurulu İlkeleri’nin 4.maddesinde değişiklik yapılması.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Etik Kurullar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması.
- Hemşirelik Yüksekokulu’nun “Hemşirelik Fakültesi”ne dönüştürülmesi.
Toplantıda BulunanlarToplantıda BulunmayanlarProf.Dr. Mehmet FÜZÜNProf.Dr. Rifat Sami AKSOYProf.Dr. İsmail Hakkı BAHARProf.Dr. Kemal KOCABAŞProf.Dr. Alp TİMURProf.Dr. Mustafa TANYERİProf.Dr. Mustafa TOPRAKProf.Dr. A.Güldem CERİTProf.Dr. Gülmira KURUOĞLUProf.Dr. Serdar KURTProf. Halil YOLERİYrd.Doç.Dr. Mine AKKANProf.Dr. Öcal USTAProf.Dr. Ömer DUMLUProf.Dr. Ceyhan ALDEMİRProf.Dr. Orcan GÜNDÜZProf.Dr. Ercüment YALÇINProf.Dr. Tülay CANDAProf.Dr. Mehmet KARTALProf.Dr. Okan TUNAProf.Dr. Binnur GÜRLERProf.Dr. Murat TUNCAYProf.Dr. Melda SURProf.Dr. Hüsnü ERKANProf.Dr. Osman KARADENİZProf.Dr. Hülya KOÇProf.Dr. Ayşe OKURProf.Dr. Tunç ALKINDoç.Dr. Kemal ARIProf.Dr. Hüseyin Avni BENLİProf.Dr. Mehmet ŞEKERProf.Dr.h.c. İbrahim ATALAYProf.Dr. Mustafa SABUNCUProf. Abdullah Mümtaz SAĞLAMProf.Dr. Öztekin OTOProf.Dr. Ahmet Münir KINAYProf.Dr. İbrahim ASTARCIOĞLUProf.Dr. Utku UTKULUÖğr.Gör. Mustafa SUYOLCUProf.Dr. Mehtap MALKOÇProf.Dr.Zühal BAHARProf.Dr. Hüseyin Avni EGELİDoç.Dr. Osman Avşar KURGUNProf.Dr. M.İlgi ŞEMİNYrd.Doç.Dr. Adil KORUYANProf.Dr. Atalay ARKANProf.Dr. Burhan ERDOĞANYrd.Doç.Dr. Kadim ÖZTÜRKRaportör Prof.Dr. Can KARACA
Üniversite Senatosu 16.02.2011 Çarşamba günü saat 16.30’da Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün başkanlığında üç üye dışında diğer üyelerin katılmasıyla toplandı.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Rifat Sami Aksoy rahatsız, Prof.Dr. Kemal Kocabaş ve Prof.Dr. Mustafa Tanyeri görevlioldukları için toplantıya katılamadılar.
Prof.Dr. Bayram Bayrakdar rahatsız, Prof.Dr. Yusuf Karakoç görevli, Prof. Aykut Yafe mazeretli ve Prof.Dr. Z.Candan Algun izinli olduğu için Dekan Vekili Prof.Dr. Gülmira Kuruoğlu ile Yrd.Doç.Dr. Mine Akkan, Müdür Vekilleri Öğr.Gör. Mustafa Suyolcu ile Prof.Dr. Mehtap Malkoç toplantıya katıldı.
Gündem üzerinde yapılan görüşmelerde; 6., 7. ve 8. maddelerin gündeme ilave edilmesine karar verilerek maddelerin görüşülmesine geçildi.
KARAR 1- Geçen toplantıya ait kararlar okunarak imza edildi.
KARAR 2- a)Buca Eğitim Fakültesi’nde;
–Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin puan türünün MF-1 olmasına,
– Kimya Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin puan türünün MF-2 olmasına,
– Coğrafya Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin puan türünün EA-2 olmasına,
b)Edebiyat Fakültesi’nde;
–Arkeoloji (İ.Ö.) Bölümüne TM-3 puan türünden 40 öğrenci alınması ve koşullardan 4. ve 2. maddelerin yer almasına,
–Tarih (İ.Ö.) Bölümüne TS-2 puan türünden 55 öğrenci alınması ve koşullardan 2. maddenin yer almasına,
c)Fen Fakültesi’nde;
-Fizik Örgün ve Fizik (İÖ) Bölümlerinde yer alan koşullardan, 15 ve 16.maddelerin kaldırılarak yerine 4.maddenin konulmasına,
-Bilgisayar Bilimleri Bölümüne MF-1 puan türünden 30 öğrenci alınmasına, koşullarda 4.maddenin yer almasına,
d)Denizcilik Fakültesi’nde;
– Koşullardan 105. maddenin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,
Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle 24 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez); Reşit olmayanlar için veli göstermek; erkek ve kız adaylarda 1,65 m’den uzun olmak; boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu Gemiadamları Sağlık Yönergesi hükümlerine göre yetkilendirilmiş olan Kamu veya Özel Sağlık Kuruluşlarından alınmış “GEMİADAMI OLUR” ibaresi taşıyan sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden eğitimi sınavından önce sınav komisyonlarına ibraz etmek, ön kayıtta yapılacak mülakat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak; 31/07/2002 tarih ve 24832 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gemiadamları Yönetmeliği’nin Gemiadamı Olabilme Koşulları ile ilgili 50. maddesinin d, e ve f fıkralarındaki yasal koşulları sağlamaları koşulu aranacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümlerinde “Beden Eğitimi” zorunlu derstir. Bu programa kayıt olan öğrenciler, mesleğin gerektirdiği uygun üniformayı giymek zorundadırlar. Üniformanın temini öğrenciye aittir.
– Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (İ.Ö.) Bölümüne TM-1 puan türünden 50 öğrenci alınması ve koşullardan 2.,15., 17. ve 28. maddelerin yer almasına,
ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGRAMLARI
Programın Adı |
Öğretim Süresi |
Puan Türü |
Genel Kontenjan |
Özel Koşullar ve Açıklamalar |
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (UOLP-Maine Maritime Academy) |
4 |
TM-1 |
10 |
1, 4 |
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (UOLP-Maine Maritime Academy) (%50 Burslu) |
4 |
TM-1 |
1 |
1, 4, 5 |
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime Academy) |
4 |
MF-4 |
10 |
1, 2, 3 |
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime Academy) (%50 Burslu) |
4 |
MF-4 |
1 |
1, 2, 3, 5 |
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime Academy) |
4 |
MF-4 |
10 |
1, 2, 3 |
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime Academy) (%50 Burslu) |
4 |
MF-4 |
1 |
1, 2, 3, 5 |
Özel Koşullar ve Açıklamalar
Koşul 1- Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP), bir Türk Üniversitesi ile yurtdışı bir üniversite tarafından ortak olarak yürütülen lisans programıdır. Bu UOLP’larının şartlarını tamamlayan öğrencilere ilgili oldukları alanda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) ve Maine Maritime Academy (MMA)’den ortak bir lisans diploması verilecektir.
Öğrenciler her iki kurumun akademik şartlarını yerine getirmeden ortak lisans diploması almaya hak kazanamazlar. UOLP””larına TC uyruklu öğrencilerin yerleştirme ve kabulü, Türkiye””deki ÖSYM tarafından yapılan ÖSYS sonuçlarına ve DEÜ””nin tabi olduğu yönetmelikler ve belirlenen kabul koşullarına göre gerçekleşecektir.
UOLP””larının öğretim dili İngilizce””dir. Öğrencilerin 1. sınıftan lisans derslerini almaya başlayabilmeleri için, İngilizce yeterliliklerini ispatlamaları gerekmektedir. TOEFL sınavı, İngilizce yeterlik için gerekli olan sınavdır. Bu sınavın dışında bir İngilizce Yeterlik Sınavı geçerli değildir. UOLP””ında lisans derslerine başlayabilmek için alınması gereken TOEFL puanları; klasik TOEFL sınavından 550, bilgisayarlı TOEFL sınavından 215, ve internet tabanlı TOEFL sınavından 80””dir. Programa kaydolan ve TOEFL””den yeterli puanı olup İngilizce hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler, ilgili akademik yılın ders başlangıç tarihine kadar geçerli TOEFL belgelerini DEÜ Öğrenci İşleri Bürosu””na ve DEÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi””ne teslim etmek zorundadırlar. TOEFL””den yeterli puanı alamayan öğrenciler, DEÜ””de İngilizce hazırlık sınıfına kaydolurlar ve seviyelerine uygun bir sınıfa yerleştirilirler. UOLP’ı hazırlık sınıfı öğrencilerinin, DEÜ yönetmeliği gereğince devam zorunlulukları bulunmaktadır. İngilizce hazırlık eğitimi için öğrencilere azami 2 yıl süre verilir. Azami süresinin sonunda TOEFL koşulunu sağlayamayan öğrenciler, girdikleri yıla ait ÖSYS puanlarına ve tercihlerine göre ÖSYM tarafından Türkiye””deki Türkçe eğitim yapan programlardan birine yerleştirilebilirler.
Uluslararası ortak lisans programına kabul edilen öğrenciler, ABD’de öğrenim görmek için gerekli vizeyi almakla yükümlüdür ve öğrenciler ABD vizesi alabilmek için gerekli koşulları yerine getirmelidirler. Türk ve Amerikan program koordinatörleri vize başvurularında öğrencilere yardımcı olacaklardır.Öğrenim ücretleri 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır. Uluslararası ortak lisans programlarında ilgili Türk devlet üniversiteleri için belirtilen yıllık öğrenim ücretleri Türkiye’deki hazırlık ve lisans eğitimini kapsamaktadır. Her yıl Türk devlet üniversiteleri için ilan edilecek öğrenim ücreti, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen ikinci öğretim ücretleri temel alınarak Yükseköğretim Kurulu tarafından saptanacaktır. Uluslararası ortak lisans programı çerçevesinde ABD’de geçirilecek dönemler için öğrenciler gittikleri üniversitenin o yıl için belirlenen öğrenim ücretini ödeyeceklerdir. Yurtdışı üniversitenin ücreti günün koşullarına uygun olarak her akademik yıl için yeniden belirlenir ve web sitesinde yayınlanır.
Yurt içindeki bir yükseköğretim kurumundaki uluslararası ortak programdan akademik başarısızlık nedeniyle ilişkisi kesilenlerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumu ile de ilişkisi kesilecektir. Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundaki uluslararası programdan akademik başarısızlık nedeniyle ilişkisi kesilen öğrenciler yurt içinde gördüğü yükseköğrenimdeki başarı notu esas alınarak Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Türkiye’deki başka bir yükseköğretim kurumundaki eşdeğer bir programa yatay geçiş yapabileceklerdir. Başarısızlık dışındaki bir nedenle öğrenim görülmekte olan uluslararası ortak programın bağlı olduğu yükseköğretim kurumlarının birisinden ilişiği kesilenlerin diğer yükseköğretim kurumundan da ilişiği kesilecektir. Öğrencinin öğrenim görmekte olduğu bir uluslararası ortak programdan aynı üniversite veya başka bir üniversite bünyesinde aynı alanda yürütülen diğer uluslararası ortak programa Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılmış yatay geçiş yönetmeliğine uygun olarak yatay geçiş yapılabilir. Bir uluslararası ortak programdan yurt içindeki diğer eğitim programlarına veya yurt içindeki bir programdan uluslararası ortak bir programa yatay geçiş ise Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılmış yatay geçiş yönetmeliğine uygun olarak yapılabilir.
Koşul 2- Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (DEÜDF) ile Maine Maritime Academy (MMA) uluslararası ortak lisans programları 4 yıl sürelidir.Birinci sınıf eğitiminin güz yarıyılı DEÜDF’de, bahar yarıyılı ise MMA’de yapılacaktır. Birinci sınıf yaz yarıyılında, iki ay sürecek olan ilk Açık Deniz Eğitimi MMA eğitim gemisi “T/S State of Maine” ile yapılacaktır. Ikinci sınıf eğitimi güz ve bahar yarıyılları MMA’de yapılacaktır. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’nin ikinci sınıf yaz yarıyılındaki Açık Deniz Eğitimi ulusal-uluslararası armatörlerin ticari gemilerinde yapılacaktır. Üçüncü sınıf güz yarıyılı eğitimi DEÜDF’de yapılacaktır. Üçüncü sınıf bahar yarıyılı ile yaz yarıyılı boyunca Açık Deniz Eğitimi ulusal-uluslararası armatörlerin ticari gemilerinde yapılacaktır. 4. sınıf güz ve bahar yarıyılı eğitimleri DEÜDF’de yapılacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki bir yıllık hazırlık eğitim-öğretim ücreti 7 700 TL tutmaktadır.
4 yıllık uluslararası ortak lisans programlarının maliyetlerinin yıllara göre dağılımları: 1.yıl DEÜ’deki eğitimleri için 6 250 TL, MMA’deki eğitimleri için (yaz açık deniz eğitimi, mecburi yatılılık sistemine göre barınma, günde üç öğün yiyecek ve sağlık sigortası dahil) toplam yaklaşık 17 690 ABD Doları, 2. yıl MMA’deki eğitimleri için (mecburi yatılılık sistemine göre barınma, günde üç öğün yiyecek ve sağlık sigortası dahil) toplam yaklaşık 34 640 ABD Doları; 3. ve 4. yıl DEÜ’deki eğitimlerindeki her akademik yıl için 12 500 TL’dir. Yurtdışı üniversitenin ücreti günün koşullarına uygun olarak her akademik yıl için yeniden belirlenir ve web sitesinde yayınlanır.
Uluslararası ortak lisans programları, kız/erkek öğrencilerle üniformalı, yatılı bir düzende (ABD’de) ast-üst ilişkileri içinde gerçekleştirilir. Üniformaların temini öğrenciye aittir. Mezunlar için uluslararası ve ulusal armatör gemilerinde çok cazip şartlarda iş bulma olanakları bulunmaktadır.
Koşul 3- Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumu’nun aradığı bütün koşullara ek olarak; 01 Ocak 2011 itibariyle 24 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez); reşit olmayanlar için veli göstermek; evli veya dul olmamak; erkek ve kız adaylarda 1,65 m””den uzun olmak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu Gemiadamları Sağlık Yönergesi hükümlerine göre yetkilendirilmiş olan Kamu veya Özel Sağlık kuruluşlarından alınmış “GEMİADAMI OLUR” ibaresi taşıyan sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden eğitimi sınavından önce sınav komisyonlarına ibraz etmek, yapılacak mülâkat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak; 31/07/2002 tarih ve 24832 sayılı Resmi Gazete””de yayınlanan Gemiadamları Yönetmeliği””nin Gemiadamı Olabilme Koşulları ile ilgili 50. Maddesinin d, e ve f fıkralarındaki yasal koşulları sağlamaları koşulu aranacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinde “Beden Eğitimi” zorunlu derstir. Bu programa kayıt olan öğrenciler, mesleğin gerektirdiği uygun üniformayı giymek zorundadırlar. Üniformanın temini öğrenciye aittir.
Koşul 4- Maine Maritime Academyile birlikte yürütülecek olan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi uluslararası ortak lisans programlarının süresi İngilizce hazırlık sınıfı hariç 4 takvim yılında tamamlanacaktır. Öğrenciler, İngilizce hazırlık sınıfı, 1. ve 2. sınıfın tamamını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, 3. ve 4. sınıfın tamamını Maine Maritime Academy’de geçireceklerdir. 4 yıllık uluslararası ortak lisans programının maliyetlerinin yıllara göre dağılımları: DEÜ’deki bir yıllık hazırlık eğitim-öğretim ücreti bir yıllık hazırlık eğitim-öğretim ücreti için 7 700 TL, DEÜ’deki 1. ve 2. sınıf eğitimlerindeki her yarıyıl için 4 900 TL, ABD’deki 3. ve 4. sınıf eğitimlerindeki her akademik yıl için (barınma, günde üç öğün yiyecek ve sağlık sigortası dahil) toplam yaklaşık 32 015 ABD Dolarıdır.
Koşul 5- Programa kaydolan öğrenci her iki kurumda belirlenen öğrenim ücretinin yarısını ödeyecektir. Karşılıksız olan bu destek İngilizce hazırlık programında geçirilen 1 yıl ile normal lisans süresince verilir. Söz konusu bursun devamı ile ilgili esaslar üniversiteler tarafından belirlenir. Buna ilişkin ayrıntılı bilgiye üniversitelerin web sitelerinden ulaşılabilir. Bu programı tercih edebilmek için öğrencilerin ilgili puanının en az 280 ve ilgili yerleştirme puanının ise en az 296 olması gerekmektedir.
e)Hemşirelik Yüksekokulu’nda;
–Yer alan koşullara 87. maddenin eklenmesine,
f)İlahiyat Meslek Yüksekokulu’nda;
– 2011-2012 öğretim yılından itibaren 50 öğrenci alınmasına,
g)İzmir Meslek Yüksekokulu’nda;
– Yapı Tesisat Teknolojisi programına 2011-2012 öğretim yılında öğrenci alınmamasına,
-Dış Ticaret Programına YGS-6 puan türünden 60 öğrenci alınmasına,
-Dış Ticaret (İ.Ö.) Programına YGS-6 puan türünden 60 öğrenci alınmasına,
– Alternatif Enerji Kaynakları Programına YGS-1 puan türünden 45 öğrenci alınmasına,
– Alternatif Enerji Kaynakları (İ.Ö.) Programına YGS-1 puan türünden 45 öğrenci alınmasına,
Ayrıca; TABLO 3A, TABLO 4 ve TABLO 5’de yer alan kontenjanların kabulüne oybirliği ile karar verildi.
KARAR 3- Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Liseleri Yönetmeliği doğrultusunda; Devlet Konservatuvarı bünyesinde “Müzik ve Bale İlköğretim Okulu” açılmasına ve mevcut olan lisenin adının “Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi” olarak değiştirilmesine ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 4- Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde “Rus Dili” ve “Rus Edebiyatı” Anabilim Dallarının açılmasına ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 5- Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği Yüksek Lisans Programı ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı öğretim planlarının güz yarıyılında yer alan “EBE 5003 İstatistiksel Yöntemler ve Uygulamaları (3+0)” dersinin Enstitü Kurulu’nun 27.01.2011 tarih ve 03/16 sayılı kararı doğrultusunda 2010-2011 öğretim yılı bahar yarıyılında bir defaya mahsus olmak üzere açılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 6- Eğitim Bilimleri Enstitüsü Etik Kurul İlkeleri’nin 4. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
“Madde 4- DEÜ,Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı yürütülen tüm Yüksek Lisans ve Doktora Tezleriyle ilgili kurum içi ve/veya kurum dışı yapılacak uygulamalar öncesi Enstitü Etik Kurulu’ndan izin alınması zorunludur. Ayrıca, kurum içinde görev yapan öğretim elemanlarının talep etmesi durumunda proje önerilerinin (TUBİTAK …vb kurumlar için), sadece proje içerikleri ve ölçme araçlarının etik açıdan uygun olup olmadığı incelenir.”
KARAR 7- Dokuz Eylül Üniversitesi Etik Kurullar Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde ekteki şekilde değişiklik yapılmasına oyçokluğu (43 Evet – 1 Hayır) ile karar verildi.
KARAR 8- Hemşirelik Yüksekokulu’nun “Hemşirelik Fakültesi”ne dönüştürülmesine ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/2-d maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına oybirliği ile karar verildi.