26.03.2009/345
ÜNİVERSİTE SENATOSU KARARLARI
Toplantı Tarihi : 26.03.2009
Toplantı Sayısı : 345
- Geçen toplantı tutanağı.
- İşletme Fakültesi Dekanlığı’nın Turizm Anabilim Dalının yeniden doçentlik alanı haline getirilmesine ilişkin teklifi.
- Üniversitemizin 2009-2010 öğretim yılı Akademik Takvim taslağı.
- 2009-2010 öğretim yılında Üniversitemize alınacak öğrenci kontenjan ve koşullarının belirlenmesi.
- Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına ait öğretim planlarında değişiklik yapılması.
- Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nde Anabilim Dalları ve bunlara bağlı bilim dalları kurulması.
- Buca Eğitim Fakültesi’nin Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği İkinci Öğretim programı açılması.
- İzmir Meslek Yüksekokulu bünyesinde Makine Resim Konstrüksiyon ikinci öğretim programı ile Tarımsal İşletmecilik Programı ve Tarımsal İşletmecilik ikinci öğretim programı açılması ve bu programlara öğrenci alınması.
Toplantıda BulunanlarToplantıda BulunmayanlarProf.Dr. Mehmet FÜZÜNProf.Dr. İsmail Hakkı BAHARProf.Dr. Alp TİMURProf.Dr. Rifat Semi AKSOYProf.Dr. Mustafa TOPRAKProf.Dr. Kemal KOCABAŞProf.Dr. Ömür ÖZMENProf.Dr. Ayşe OKURProf.Dr. Serdar KURTProf Dr. Cahit HELVACIProf.Dr. Semih ÇELENKProf.Dr. Yusuf KARAKOÇProf.Dr. Şenay ÜÇDOĞRUKProf.Dr. Ömer DUMLUProf.Dr. Ceyhan ALDEMİRProf.Dr. Orcan GÜNDÜZProf.Dr. Cüneyt GÜZELİŞProf.Dr. Y.Hakan ABACIOĞLUProf.Dr. Mehmet KARTALProf.Dr. Murat TUNCAYProf.Dr. Melda SURProf.Dr. Nevzat AŞIKProf.Dr. Hülya KOÇProf.Dr. Tunç ALKINDoç.Dr. Kemal ARIProf.Dr. Doğan YAŞARProf.Dr. Mehmet ŞEKERProf.Dr.h.c. İbrahim ATALAYProf.Dr. Oğuz ADANIRProf.Dr. Sedat KARADEMİRProf.Dr. Ahmet Münir KINAYProf.Dr. Mine YÜCESOY DOLUCAProf.Dr. Ali Nazım SÖZERDoç.Dr. Okan TUNAProf. Aykut YAFEProf.Dr. Z.Candan ALGUNDoç.Dr. Samiye METEProf.Dr. Şevkinaz GÜMÜŞOĞLUProf.Dr. İlgi ŞEMİNProf.Dr. Burhan ERDOĞANYrd.Doç.Dr. Kadim ÖZTÜRKRaportör Prof.Dr. Cem TERZİ
Üniversite Senatosu 26.03.2009 Perşembe günü saat 15.00’de Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün başkanlığında beş üye dışında diğer üyelerin katılmasıyla toplandı.
Prof.Dr. İsmail Hakkı Bahar, Prof.Dr. Kemal Kocabaş, Prof.Dr. Ömür Özmen, Prof.Dr. Ayşe Okur ve Prof.Dr. Cahit Helvacı görevli oldukları için toplantıya katılamadılar.
Prof.Dr. Hüyesin Avni Benli, Prof.Dr. Gül Güner, Prof.Dr. Güldem Cerit ve Prof.Dr. Besti Üstün görevli oldukları için Müdür Vekilleri Prof.Dr. Doğan Yaşar, Prof.Dr. Mine Yücesoy Doluca,Doç.Dr. Okan Tuna ve Doç.Dr. Saniye Mete toplantıya katıldılar.
Gündeme 8. maddenin ilave edilmesine karar verilerek maddelerin görüşülmesine geçildi.
KARAR 1- Geçen toplantıya ait kararlar okunarak imza edildi.
KARAR 2- Turizm Anabilim Dalının yeniden Doçentlik Sınav Yönetmeliğine göre hazırlanan temel alanlar içerisine alınarak doçentlik alanı haline getirilmesine ilişkin teklifin kabulüne ve konunun Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına arzına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 3- Üniversitemiz 2009-2010 öğretim yılı Akademik Takviminin ekteki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.
KARAR 4- a) Buca Eğitim Fakültesi’nde;
-Kimya Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin puan türünün SAY-2 olmasına,
-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümüne İkinci Öğretim açılmasına ve bu bölüme 50 öğrenci alınmasına, (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunuldu)
-Coğrafya Öğretmenliği Bölümüne alınacak öğrencilerin puan türünün EA-2 olmasına,
b) Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda, koşullardan 105.maddede yer alan 1 Ocak 2008 tarihinin 1 Ocak 2009 olarak düzeltilmesine,
c) Fen-Edebiyat Fakültesi’nde;
-Arkeoloji Bölümünde yer alan koşullardan 94.maddenin kaldırılarak yerine 15. ve 16. maddelerin konulmasına,
-Fizik Bölümünde yer alan koşullardan 17. ve 86. maddelerin kaldırılarak yerine 16. maddenin eklenmesine,
-Fizik (İÖ) Bölümüne koşullardan 15. ve 16. maddelerin eklenmesine,
-İstatislik (İÖ) Bölümüne koşullardan 15. ve 16. maddelerin eklenmesine,
-Dilbilim Bölümüne koşullardan 15. ve 16. maddelerin eklenmesine,
d) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde;
Tablo 4’de yer alanSinema ve Televizyon Bölümünün kaldırılmasına ve Tablo 5’de aşağıda belirtilen şekilde yer almasına,
– Canlandırma Filmi Tasarımı ve Yönetimi Anasanat Dalına 10
– Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalına 10
– Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalına 10
– Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Anasanat Dalına 10 öğrenci alınmasına,
-Tekstil Bölümünün adının Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü olarak;
-Tekstil Tasarımı Anasanat Dalına 16
-Moda Giyim Tasarımı Anasanat Dalına 12
-Aksesuar Tasarımı Anasanat Dalına 12 öğrenci alınmasına,
e) İşletme Fakültesi’nde yeni kurulan Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (İng) Bölümüne 40 öğrenci alınmasına ve koşullardan 15., 17. ve 28.maddelerin yer almasına,
f) Devlet Konservatuvarı’nda mevcut bulunan Piyano Onarımı ve Yapımı Anasanat Dalına 5 öğrenci alınmasına,
g) Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na (Yeni kurulan) 40 öğrenci alınmasına, öğrenim süresinin 4 yıl, puan türünün EA-1 olmasına ve koşullardan 15. ve 16.maddelerin yer almasına, (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ayrıca sunulmuştur.)
h)İzmir Meslek Yüksekokulu’nda;
Tablo 3A’da yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi METEB;
-Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama (İÖ) (Bk.491,493,497)
-Elektrik (İÖ) (Bk.491)
-Endüstüriyel Elektronik (İÖ) (Bk.491,493)
-Makine (İÖ) (Bk.491,493,497)
-Muhasebe (İÖ) (Bk.509,511)
Programlarına 2009-2010 öğretim yılında öğrenci alınmamasına ve bu programların İzmir Meslek Yüksekokulu bünyesinde mevcut örgün programlarına ilaveten İkinci Öğretim Programları açılmasına ve
-Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama (İÖ) 60
– Elektrik (İÖ) 45
-Endüstüriyel Elektronik (İÖ) 60
-Makine (İÖ) 60
-Makine-Resim –Konstrüksiyon (İÖ) 60 (YÖK Bşk.’na ayrıca sunulmuştur)
-Tarımsal İşletmecilik 60
-Tarımsal İşletmecilik (İÖ) 60 öğrenci alınmasına,
Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi (İÖ) (Bk.382), Mobilya ve Dekorasyon (İÖ) (Bk.491), Otomotiv (İÖ) (Bk. 507),Tasarım ve Basım-Yayımcılık (İÖ) (Bk.493) programlarının, Yüksekokulda gerekli araç–gereç ve laboratuarların yetersiz oluşu nedeniyle kapatılmasına,
Ayrıca, mevcut bölüm/programların öğrenci kontenjanlarının ekteki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.
KARAR 5- Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına ait öğretim planlarında 29.12.2008 tarih ve 6/2 sayılı Enstitü Kurul Kararında belirtildiği şekilde değişiklik yapılmasına ve bu değişikliğin 2009-2010 öğretim yılından itibaren uygulanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 6- 11.07.1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunla Üniversitemize bağlı olarak kurulan Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nün araştırma alanlarını belirleyen ve aşağıda yer alan anabilim dallarının kurulmasına, konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oybirliği ile karar verildi.
Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nün Anabilim Dalları
1-Dinler Tarihi Anabilim Dalı
2-Din Felsefesi ve Fenomenolojisi Anabilim Dalı
3-Din Psikolojisi, Sosyolojisi ve Antropolojisi Anabilim Dalı
4-Türk Dinleri Anabilim Dalı
KARAR 7- Buca Eğitim Fakültesi’nin Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği İkinci Öğretim programı açılarak, 2009-2010 öğretim yılından itibaren bu programa 50 (elli) öğrenci alınmasına, öğretim planının 19.03.2009 tarih ve 1/1 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararında belirtildiği şekilde onaylanmasına ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 ve 7/h maddesi ile 3843 Sayılı Kanunun 4.maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 8- İzmir Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2009-2010 öğretim yılından itibaren;
a) Makine-Resim Konstrüksiyon ikinci öğretim programı açılmasına ve bu programa 60 (altmış) öğrenci alınmasına,
b) Tarımsal İşletmecilik programı açılmasına ve bu programa 60 (altmış) öğrenci alınmasına,
c) Tarımsal İşetmecilik ikinci öğretim programı açılmasına ve bu programa 60 (altmış) öğrenci alınmasına,
programlara ait öğretim planlarının Yüksekokul Kurulu’nun 31.12.2008 tarih ve 11/6 ile 25.03.2009 tarih ve 5/1 sayılı kararlarında yer aldığı şekliyle onaylanmasına ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 ve 7/h maddesi ile 3843 Sayılı Kanunun 4.maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oybirliği ile karar verildi.