31.05.2006/787
ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI
Toplantı Tarihi : 31.05.2006
Toplantı Sayısı : 787
GÜNDEM :
-
Geçen toplantı tutanağı.
-
Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. M.Yalçın Koca hakkındaki raporlar.
-
Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Gültekin Tarcan hakkındaki raporlar.
-
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Güverte Bölümünde açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Hakkı Kişi hakkındaki raporlar.
-
MEG Kimya Ltd.Şti. vekili Av. İlker Duygu’nun Hukuk Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Yaşar Can Göksoy’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş istemi ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 472,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesi hesabına yatırılması.
-
Av.Bülent Özaşçı’nın Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Şeref Ertaş’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş istemi ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 708,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesi hesabına yatırılması.
-
Av.F.Eda Baysal’ın Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Yusuf Karakoç’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş istemi ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 708,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesi hesabına yatırılması.
-
Üniversitemiz Hastanesi, Psikiyatri Anabilim Dalından Prof.Dr. Ayşegül Özerdem’in Sanofi-Aventis İlaç A.Ş. firmasının 03.06.2006 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği “Bipolar Hastalıkların Tedavisinde Antiepileptik Kullanımı” ile ilgili toplantıda konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
-
Üniversitemiz Hastanesi Endoktrinoloji Bilim Dalından Doç.Dr. Abdurrahman Çömlekçi’nin Pfizer İlaçları sponsorluğunda 15.05.2006-15.06.2006 tarihleri arasında düzenlenen “Diyabetik Dislipidemi Tedavisi ve CARDS Çalışmasının Önemi” başlıklı eğitim toplantısında konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
-
Av.Dilek Taşören’in Hukuk Fakültesi’nden Doç.Dr. Mustafa Ruhan Erdem’den Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş istemi ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 590,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesi hesabına yatırılması.
-
2006 yılı yaz aylarında yapılacak yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ile yaz öğretiminde ders verecek öğretim elemanlarına ödenecek ders ve sınav ücretlerinin tespiti.
-
2006-2007 öğretim yılında özel öğrenci olarak kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden alınacak ücretlerin tespiti.
-
2006-2007 öğretim yılında Üniversitemiz örgün ve ikinci öğretim bölüm/programlarına yatay geçiş yapacak öğrencilerden alınacak ücretlerin tespiti.
-
2006-2007 öğretim yılında Lisansüstü eğitim-öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere yüksek lisans ve doktora sınavlarına girecek adaylardan önkayıt ve kayıtlı öğrencilerden kayıt yenileme ücreti ile öğrencilere verilecek belgelerden alınacak ücretin tespiti.
-
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi kadrosunda olup, 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca Sosyal Bilimler Enstitüsü kadrosunda geçici olarak atanan ve aynı Kanunun 13/b-4 maddesine göre Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nde görevlendirilen Felsefe ve Din Bilimleri anabilim Dalı doktora öğrencisi Sami Şekeroğlu’nun tezini tamamlayabilmesi için 01.06.2006-15.04.2007 tarihleri arasında Kırgızistan Cumhuriyeti Oş Devlet Üniversitesi Kütüphanesinde yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak araştırma ve inceleme yapmak üzere 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
-
Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Önder Kırımlı’nın Pfizer İlaçları Ltd.Şti. firmasının 30.05.2006 tarihinde Aydın Anemon Hotel’de düzenlediği “ASCOT Hipertansiyon ve Hiperlidemi” konulu bilimsel ve eğitsel toplantıda Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi.
-
Mühendislik Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Gürcan Konak’ın Döner Sermaye çalışmalarında kullanılan yazılım için eğitime katılmak üzere 29.05.2006-02.06.2006 tarihleri arasında (yol hariç) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyeli olarak masrafların Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Maden Mühendisliği Bölümü payından karşılanarak 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca Ankara’da görevlendirilmesi.
-
Mühendislik Fakültesi’nden Arş.Gör. Derya Birant’ın, Dubrovnik-Hırvatistan’da IEEE ITI 2006 “28 th International Conference on Information Technology Interfaces konferansı”nda bildiri sunmak üzere 17-24 Haziran 2006 tarihleri arasında yolluklu (uçak ile) yevmiyeli olarak masrafların Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesinin Fakülteye ait bilimsel araştırma payından 375.00.-YTL katkı verilerek 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
-
Üniversitemiz Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Raif Çakmur’un Diyarbakır’da Pfizer firması adına yapılacak olan “Parkinson Hastalığında Tanı, Tedavi ve İlkeleri” konulu toplantıda Döner Sermaye İşletmesi kapsamında konuşmacı olarak görevlendirilmesi ve Honorarium bedelinin katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
-
Akademik kadro aktarması.
DİN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU YERİNE -
Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Recep Yaparel’in, Sosyal Değişme ve Din seminerinde görevlendirilmek üzere 28.08.2006-01.09.2006 tarihleri arasında (yol dahil) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyesiz, olarak masrafların 38.13.50.56.09.4.2.00.2.03.3.1.01 no’lu tertibinden karşılanarak Mersin’de 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
Toplantıda Bulunanlar | Toplantıda Bulunmayanlar |
Prof.Dr. Emin ALICI | Prof.Dr. Binnur GÜRLER |
Prof.Dr. Ömür N.TİMURCANDAY ÖZMEN | |
Prof.Dr.A.İrem ÖZKARAHAN | |
Prof.Dr. Adil ESEN | |
Prof.Dr. Ferda AYSAN | |
Prof. Cengiz ÇEKİL | |
Prof.Dr. Şeref ERTAŞ | |
Prof.Dr. Şenay ÜÇDOĞRUK | |
Prof.Dr. Hüseyin ELMALI | |
Prof.Dr. Ceyhan ALDEMİR | |
Prof.Dr. Çetin TÜRKÇÜ | |
Prof.Dr. Cüneyt GÜZELİŞ | |
Prof.Dr. Ayşe Şebnem ÖZKAN | |
Prof.Dr. İlknur CÖCEN | |
Prof.Dr. Öcal USTA | |
Prof.Dr. Sedef GİDENER | |
Raportör Prof.Dr. Dilek GÜLDAL |
Üniversite Yönetim Kurulu 31.05.2006 Çarşamba günü saat 09.00’da Rektör Prof.Dr. Emin Alıcı başkanlığında bir üye dışında diğer üyelerin katılmasıyla toplandı.
Prof.Dr. Binnur Gürler mazeretli olması nedeniyle toplantıya katılamadı.
Gündem üzerinde yapılan görüşmelerde; 2., 3., 4., 15., 16., 17., 18. 19. ve 20. maddelerin ilave edilmesine karar verilerek maddelerin görüşülmesine geçildi.
KARAR 1- Geçen toplantıya ait kararlar okunarak imza edildi.
KARAR 2- Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. M.Yalçın Koca ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 3747 Sayılı Kanunla değişik 26.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak beş profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. M.Yalçın Koca hakkında beş profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini bildirdiler.
Yapılan oylama sonucu; Doç.Dr. M.Yalçın Koca’nın profesör kadrosuna atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 3- Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Gültekin Tarcan ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 3747 Sayılı Kanunla değişik 26.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak beş profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Gültekin Tarcan hakkında beş profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini bildirdiler.
Yapılan oylama sonucu; Doç.Dr. Gültekin Tarcan’ın profesör kadrosuna atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 4- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Güverte Bölümünde açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Hakkı Kişi ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 3747 Sayılı Kanunla değişik 26.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak beş profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Hakkı Kişi hakkında beş profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini bildirdiler.
Yapılan oylama sonucu; Doç.Dr. Hakkı Kişi’nin profesör kadrosuna atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 5- MEG Kimya Ltd.Şti. vekili Av. İlker Duygu’nun Hukuk Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Yaşar Can Göksoy’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş isteminin uygunluğuna ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 472,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesi’ndeki 6799886-5012 no’lu Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 6- Av.Bülent Özaşçı’nın Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Şeref Ertaş’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş isteminin uygunluğuna ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 708,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesindeki 6799886-5012 no’lu Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 7- Av.F.Eda Baysal’ın Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Yusuf Karakoç’dan Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş isteminin uygunluğuna ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 708,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesindeki 6799886-5012 no’lu Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 8- Üniversitemiz Hastanesi, Psikiyatri Anabilim Dalından Prof.Dr. Ayşegül Özerdem’in Sanofi-Aventis İlaç A.Ş. firmasının 03.06.2006 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği “Bipolar Hastalıkların Tedavisinde Antiepileptik Kullanımı” ile ilgili toplantıda konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 9- Üniversitemiz Hastanesi Endoktrinoloji Bilim Dalından Doç.Dr. Abdurrahman Çömlekçi’nin Pfizer İlaçları sponsorluğunda 15.05.2006-15.06.2006 tarihleri arasında düzenlenen “Diyabetik Dislipidemi Tedavisi ve CARDS Çalışmasının Önemi” başlıklı eğitim toplantısında konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 10- Av.Dilek Taşören’in Hukuk Fakültesi’nden Doç.Dr. Mustafa Ruhan Erdem’den Döner Sermaye İşletmesi kapsamında bilimsel görüş isteminin uygunluğuna ve bilimsel görüş ücreti olarak KDV dahil 590,00.-YTL tutarın Ziraat Bankası Buca Şubesindeki 6799886-5012 no’lu Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 11- a) Üniversitemiz Senatosunun 11.05.2006 tarih ve 316/3 sayılı kararı ile Akademik Takvimi belirlenen kurumlarımızda yaz öğretimi yapılmasının uygunluğuna ve öğretimin Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmesine,
b) Yaz öğretimine kayıtlanacak öğrencilerden Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usullerine göre öğrencilerin kayıtlandıkları derslerin toplam saati kadar olmak üzere,
-Mühendislik Fakültesi’nde;
-İngilizce eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden ders saati başına : 2,66 YTL
-Türkçe eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden ders saati başına : 1,33 YTL
-Fen-Edebiyat Fakültesi’nde;
-İngilizce eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden ders saati başına : 1,92 YTL
-Türkçe eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden ders saati başına : 0,96 YTL
-İşletme Fakültesi öğrencilerinden ders saati başına (Yabancı Dilde Öğretim) : 2,12 YTL
-Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden ders saati başına : 0,96 YTL
-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden ders saati başına : 1,06 YTL
-İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden ders saati başına : 0,67 YTL
-Torbalı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden ders saati başına : 0,67 YTL
alınmasına,
c) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda hazırlık öğrenimi gören öğrencilerden yaz öğretimine katılacak;
-Mühendislik Fakültesi’nin;
-İngilizce eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 558,60 YTL
-Türkçe eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 279,30 YTL
-İşletme Fakültesi öğrencilerinden toplam : 445,20 YTL
-Fen-Edebiyat Fakültesi’nin;
-İngilizce eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 403,20 YTL
-Türkçe eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 201,60 YTL
-Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu öğrencilerinden toplam : 281,40 YTL
-Tıp Fakültesi öğrencilerinden toplam : 434,70 YTL
-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden toplam : 222,60 YTL
-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden toplam : 279,30 YTL
-Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden toplam : 201,60 YTL
-Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinden toplam : 140,70 YTL
-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencilerinden toplam : 140,70 YTL
-Fen Bilimleri Enstitüsü’nün;
-İngilizce eğitim yapılan programlarına kayıtlı öğrencilerinden toplam : 373,80 YTL
-Türkçe eğitim yapılan programlarına kayıtlı öğrencilerinden toplam : 186,90 YTL
-Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencilerinden toplam : 186,90 YTL
-Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinden toplam : 186,90 YTL
-Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencilerinden toplam : 186,90 YTL
alınmasına,
d) İkinci öğretim öğrencilerinden normal örgün öğretime kayıtlı olan öğrencilerden alınacak yukarıda belirtilen ücretlerin iki katı kadar ücret alınmasına,
e) Normal örgün öğretime kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerden, normal örgün öğretime kayıtlı olan öğrencilerden alınacak yukarıda belirtilen ücretlerin üç katı; ikinci öğretime kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerden de altı katı (yabancı dilde eğitim yapan bölümlerde kayıtlı öğrencilerden on iki katı) ücret alınmasına,
f) Açılmaması durumunda öğrencilerin yıl kaybedeceği, ön koşullu ders olması durumunda, üst yarıyılın dersini alamayacağı gibi zorunlu durumlarla Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararları’nda belirtilmesi koşuluyla 20 (yirmi) öğrenciden az sayıda sınıf/ders açılabileceğine,
g) Yaz okulu öğretiminde görevlendirilen ve fiilen ders veren öğretim elemanlarına 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11.maddesi ve Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usulleri hükümleri dikkate alınarak özel ödeneğin %70’ini aşmayan kısmının el verdiği ölçüde ders saati ücretinin 5 (beş) katına ve sınav ücretinin 3 (üç) katına kadar ödeme yapılmasının uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.
KARAR 12- Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliği’nin 6.maddesi ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 6.maddesi gereğince Üniversitemize bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülere 2006-2007 öğretim yılında özel öğrenci olarak kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden (özel dersler hariç olmak üzere) ders saati başına örgün öğretim için 200.-YTL, ikinci öğretim için ise 400.-YTL ücret olarak belirlenmesine ve alınan ücretlerin Üniversitemiz Sosyal Hizmetler Bütçesine gelir olarak kaydedilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 13- 2006-2007 öğretim yılında Üniversitemize örgün ve ikinci öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerden alınacak ücretlerin aşağıdaki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.
2006-2007 Öğretim Yılı Yatay Geçiş Ücretleri |
|
Örgün Öğretim |
150.-YTL |
Örgün Öğretime Birden Fazla Başvuruda Bulunanlar |
200.-YTL |
İkinci Öğretim |
250.-YTL |
İkinci Öğretime Birden Fazla Başvuruda Bulunanlar |
300.-YTL |
KARAR 14- 2006-2007 öğretim yılında lisansüstü eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere Yükseklisans ve Doktora sınavlarına girecek adaylardan önkayıt, kesin kayıt ve kayıtlı öğrencilerden (Üniversitemiz Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi, Uzman ve Okutman kadrosunda görev yapanlar hariç) kayıt yenileme ücreti ile öğrencilere verilecek belgelerden alınacak ücretlerin aşağıdaki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.
ALINACAK ÜCRET |
|
ÖNKAYIT |
40. -YTL |
Birden fazla Anabilim/Anasanat Dalına Başvurması Halinde İlave Her Anabilim/Anasanat Dalı İçin |
30. -YTL |
KAYITLI ÖĞRENCİLERDEN |
|
Her yarıyıl için kayıt yenileme |
30. -YTL |
KAYIT YENİLEME GECİKME BEDELİ |
60. -YTL |
TRANSKRİPT (2.ve sonrası için) |
6. -YTL |
ÖĞRENCİ BELGESİ (2. ve sonrası için) |
4. -YTL |
ONAY |
4. -YTL |
KARAR 15- Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi kadrosunda olup, 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca Sosyal Bilimler Enstitüsü kadrosunda geçici olarak atanan ve aynı Kanunun 13/b-4 maddesine göre Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nde görevlendirilen Felsefe ve Din Bilimleri anabilim Dalı doktora öğrencisi Sami Şekeroğlu’nun tezini tamamlayabilmesi için 01.06.2006-15.04.2007 tarihleri arasında Kırgızistan Cumhuriyeti Oş Devlet Üniversitesi Kütüphanesinde yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak araştırma ve inceleme yapmak üzere 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi oybirliği ile uygun görülmemiştir.
KARAR 16- Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Önder Kırımlı’nın Pfizer İlaçları Ltd.Şti. firmasının 30.05.2006 tarihinde Aydın Anemon Hotel’de düzenlediği “ASCOT Hipertansiyon ve Hiperlidemi” konulu bilimsel ve eğitsel toplantıda Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 17- Mühendislik Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Gürcan Konak’ın Döner Sermaye çalışmalarında kullanılan yazılım için eğitime katılmak üzere 29.05.2006-02.06.2006 tarihleri arasında (yol hariç) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyeli olarak masrafların Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Maden Mühendisliği Bölümü payından karşılanarak 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca Ankara’da görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 18- Mühendislik Fakültesi’nden Arş.Gör. Derya Birant’ın, Dubrovnik-Hırvatistan’da IEEE ITI 2006 “28 th International Conference on Information Technology Interfaces konferansı”nda bildiri sunmak üzere 17-24 Haziran 2006 tarihleri arasında yolluklu (uçak ile) yevmiyeli olarak masrafların Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesinin Fakülteye ait bilimsel araştırma payından karşılanmak üzere 375.00.-YTL katkı verilerek 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 19- Üniversitemiz Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Raif Çakmur’un Diyarbakır’da Pfizer firması adına yapılacak olan “Parkinson Hastalığında Tanı, Tedavi ve İlkeleri” konulu toplantıda Döner Sermaye İşletmesi kapsamında konuşmacı olarak görevlendirilmesine ve Honorarium bedelinin katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 20- Üniversitemizin çeşitli birimleri arasında akademik kadro aktarması yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
DİN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU YERİNE
KARAR 21- Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Recep Yaparel’in, Sosyal Değişme ve Din seminerinde görevlendirilmek üzere 28.08.2006-01.09.2006 tarihleri arasında (yol dahil) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyesiz, olarak masrafların 38.13.50.56.09.4.2.00.2.03.3.1.01 no’lu tertibinden karşılanarak Mersin’de 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.