13.03.2007/822

Yayınlanma Tarihi: 26-09-2017

ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

Toplantı Tarihi : 13.03.2007
Toplantı Sayısı : 822

GÜNDEM :

  1. Geçen toplantı tutanağı.
  2. Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Sedat Yanturalı hakkındaki raporlar.
  3. Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Hasan Hepağuşlar hakkındaki raporlar.
  4. Mühendislik Fakültesi Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Deniz Dölgen hakkındaki raporlar.
  5. Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Bakteriyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Vildan Avkan Oğuz hakkındaki raporlar.
  6. Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Turna İlknur hakkındaki raporlar.
  7. Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haluk Vayvada hakkındaki raporlar.
  8. Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Amaç Kiray hakkındaki raporlar.
  9. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Bahri Akdeniz hakkındaki raporlar.
  10. Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında açık bulunan 2 adet doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Abidin Cenk Erdal, Doç.Dr. Dündar Özalp Karabay ve Doç.Dr. Sadık Kıvanç Metin hakkındaki raporlar.
  11. İşletme Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Celal Nazım İrem hakkındaki raporlar.
  12. Rektörlük Uzman kadrosunda olup 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca Tıp Fakültesi’nde görev yapan Uzm.Dr.Nilüfer Koçak’ın 14.03.2007 tarihinden itibaren 14.03.2008 tarihine kadar 1 yıl süreyle 2547 Sayılı Kanunun 33/e maddesi uyarınca yeniden atanması.
  13. Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Arş.Gör. Meltem Bilici Başkan’ın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanması.
  14. Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Arş.Gör. Cumhur Kocabaş’ın 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca atanması.
  15. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş.Gör. Meryem Nur Aydede’nin 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanması.
  16. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu’ndan Arş.Gör. Altun Baksi’nin 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanması.
  17. Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Arş.Gör. Levent Ateşoğlu’nun 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca atanması.
  18. Onkoloji Enstitüsü’nden Yrd.Doç.Dr. Hilal Koçdor’un, Philadelphia’da bulunan “Fox Chase” Kanser Merkezi Labotaruvarında “İnsan Meme Epitelyum Hücrelerinin Östrojen ve Metabolitleri Tarafından Transformasyonu” konusunda araştırma yapmak üzere 15.09.2007-15.05.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
  19. Tıp Fakültesi’nden Doç.Dr. Mehmet Ali Koçdor’un, “Meme Kanserinde Hormonların Koruyucu Etkileri” konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 15.09.2007-15.05.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
  20. Hukuk Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi aracılığı ile 2007 mali yılı içerisinde bilimsel görüş isteminde bulunan gerçek ve tüzel kişiler için 01.01.2007 tarihinden itibaren ilke kararı olarak asgari bilimsel görüş bedellerinin belirlenmesi.
  21. Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce yürütülecek olan, Türkiye’nin Deprem Riski Yüksek Jeostratejik (ancak tektonik resimleri farklı) Bölgelerinde Deprem Davranışının Çok Disiplinli Yaklaşımlarla Araştırılması, TARAL 105G019 TURDEP (Türkiye Deprem) projesi kapsamında, Mühendislik, Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakültelerinden 29 öğretim elemanının 01 Mart – 31 Aralık 2007 tarihleri arasında arazi çalışmaları ile katılımcı üniversite ve kurumlar arasında yapılacak bilgilendirme, bilimsel toplantılara katılmak üzere Türkiye İl ve İlçelerinde fasılalı olarak yolluklu, yevmiyeli (uçak, yataklı tren ve otobüs) olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmeleri.
  22. Üniversitemiz Hastanesi İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalından Prof.Dr. Fatoş Önen’in Wyeth İlaç A.Ş. firmasının 2007 yılı Şubat ayı içerisinde düzenlediği “Ankilozan Spondilit Tanısı ve Klinik Değerlendirme” toplantısında konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  23. Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Doç.Dr. Özer Badak’ın, Pfizer İlaçları Ltd.Şti. firmasının Mart ayı içerisinde İstanbul’da düzenleyeceği Aile Hekimliği Eğitim Toplantısında “Hipertansiyonda Güncel Tedavi” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  24. Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic.A.Ş. firmasının Mayıs 2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “Tip 2 Diyabet Tedavisi ve Roziglitazon” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  25. Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic.A.Ş. firmasının 18.04.2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “ADOPT Çalışması-Diyabette Beta Hücre Korunması” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  26. Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in GlaxoSmithKline İlaçları San. Ve Tic.A.Ş. firmasının Mart 2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “DREAM Çalışması-Diyabetten Korunma” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  27. Üniversitemiz Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Raif Çakmur’un sorumlu, Prof.Dr. Görsev Yener, Doç.Dr. Beril Dönmez ve Psikolog Pınar Koca’nın yardımcı araştırıcı olduğu Lundbeck İlaç Tic.Ltd.Şti. tarafından desteklenen 11018 protokol ve 07/04-28 etik kurul numaralı klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  28. Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Sema Güneri’nin (kısmi statüde) sorumlu, Prof.Dr. Önder Kırımlı ve Dr. Erdem Özer’in yardımcı araştırıcı olduğu Sanofi Synthelabo İlaç A.Ş. tarafından desteklenen RIMON_R_0962 protokol ve 07/06-01 etik kurul numaralı klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  29. Üniversitemiz Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalından Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun sorumlu, Prof.Dr. Sedat Karademir ve Doç.Dr. Hüseyin Astarcıoğlu’nun yardımcı araştırıcı olduğu Cangene Corporation firması. tarafından desteklenen HB-006 protokol ve 07/05-03 etik kurul numaralı klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  30. Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Doç.Dr. Abdurrahman Çömlekçi’nin sorumlu, Uzm.Dr. Serkan Yener ile Uzm.Dr. Barış Akıncı’nın yardımcı araştırıcı olduğu Novartis Ürünleri firması. tarafından desteklenen CLAF 237A2338 protokol ve 07/06-02 etik kurul numaralı klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  31. Üniversitemiz Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof.Dr. Ece Böber’in sorumlu, Yrd.Doç.Dr. Tolga Ünüvar’ın yardımcı araştırıcı olduğu Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic.Ltd.Şti. tarafından desteklenen NN304-1689 protokol ve 07/05-02 etik kurul numaralı klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesi ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılması.
  32. Buca Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. Hüseyin Alkan’ın Danışmanlık hizmeti karşılığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödenen 1.460,60.-YTL tutarın Döner Sermaye katkı payı dağıtım oranları.
  33. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Serkan Odaman’ın Fakültedeki görevlerini aksatmadan mesai saatleri dışında S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği Bünyesinde bulunan İplik Fabrikasının Anonim Şirket olma çalışmaları sırasında “Çalışma Hayatına İlişkin Karşılaşılabilecek Sorunlar” konusunda yazılı mütalaa vermek üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesi ve bu hizmet karşılığında ilgili firma tarafından Üniversitemiz Döner Sermaye Saymanlığına KDV dahil 259,00.-YTL tutarın 2007 Mart ayının 2. haftası içerisinde ödenmesi.
  34. Devlet Konservatuvarı 2007 Mali Yılı Döner Sermaye Bütçesi’nin 25.255.08 “Diğer Demirbaş Alımları” harcama kaleminden toplam 20.000,00.-YTL tutarın 77.770.10 “Temsil Ağırlama, Tören, Fuar ve Tanıtım Giderleri” ve 74.740.10 “Temizlik Malzemesi Giderleri” harcama kalemlerine aktarılması.
  35. Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Ali Tahsin Güneş’in kısmi statüdeki görev süresinin 01.04.2007 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle 2547 Sayılı Kanunun 36/a-2 maddesi uyarınca uzatılması.
  36. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İrem Özkarahan’ın Troy Üniversitesi’nde araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 18.03.2007-18.03.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşsız olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
  37. Buca Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. Kamile Ün Açıkgöz’ün 2007 yılı içinde Biliş Özel Eğitim, Danışmanlık, Araştırma Hizmetleri ve Yayın Yazılım Ltd.Şti. tarafından düzenlenecek söyleşi, seminer vb. etkinliklerde danışmanlık yapmak üzere haftada 1 (bir) gün mesai saatleri dışında veya tatil günlerinde görevlendirilmesi ve saat başı ücreti olarak 100,00.-YTL + KDV’nin Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılması.
  38. Üniversitemiz Yayın Komisyonu’nun 09.03.2007 tarih ve 305 sayılı kararı.
  39. Akademik kadro aktarması.
  40. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Bülent Cihangir’in DBTE-167 Kod no’lu “Büyük Kanal Projesinin İzmir Körfezi Denizsel Ortamında Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik ve Mikrobiyolojik Etki ve Sonuçlarının İzlenmesi Projesi” kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere 19.03.2007 tarihinde (yol hariç) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyeli olarak Çanakkale’de görevlendirilmesi.
  41. İlahiyat Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  42. Mimarlık Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  43. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  44. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  45. Hemşirelik Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  46. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  47. Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  48. Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  49. Mühendislik Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  50. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  51. İşletme Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  52. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  53. Buca Eğitim Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  54. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  55. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  56. Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  57. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  58. Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  59. Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.
  60. İzmir Meslek Yüksekokulu’nda 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılında örgün ve ikinci öğretim öğrencilerine açılacak derslerin şube sayılarının tespit edilmesi.

    Toplantıda Bulunanlar Toplantıda Bulunmayanlar
    Prof.Dr. Emin ALICI Prof.Dr. A.İrem ÖZKARAHAN
    Prof.Dr. Ömür N.TİMURCANDAY ÖZMEN Prof.Dr. Ferda AYSAN
    Prof.Dr. Adil ESEN  
    Prof.Dr. Binnur GÜRLER  
    Prof. Cengiz ÇEKİL  
    Prof.Dr. Polat SOYER  
    Prof.Dr. Şenay ÜÇDOĞRUK  
    Prof.Dr. Hüseyin ELMALI  
    Prof.Dr. Ceyhan ALDEMİR  
    Prof.Dr. H.Çetin TÜRKÇÜ  
    Prof.Dr. Cüneyt GÜZELİŞ  
    Prof.Dr. Y.Hakan ABACIOĞLU  
    Prof.Dr. İlknur CÖCEN  
    Prof.Dr. Sedef GİDENER  
    Raportör Prof.Dr. Dilek GÜLDAL  

Üniversite Yönetim Kurulu 13.03.2007 Salı günü saat 16.00’da Rektör Prof.Dr. Emin Alıcı başkanlığında iki üye dışında diğer üyelerin katılmasıyla toplandı.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İrem Özkarahan yıllık izinli, Prof.Dr. Ferda Aysan rahatsız olduğu için toplantıya katılamadı.
Gündem üzerinde yapılan görüşmelerde; 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 34., 35., 36., 37., 38., 39. ve 40. maddelerin ilave edilmesine karar verilerek gündemin görüşülmesine geçildi.

KARAR 1- Geçen toplantıya ait kararlar okunarak imza edildi.
KARAR 2- Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Sedat Yanturalı ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Sedat Yanturalı hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 3- Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Hasan Hepağuşlar ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Hasan Hepağuşlar hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 4- Mühendislik Fakültesi Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Deniz Dölgen ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Deniz Dölgen hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 5- Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Bakteriyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Vildan Avkan Oğuz ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Vildan Avkan Oğuz hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 6- Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Turna İlknur ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Turna İlknur hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 7- Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haluk Vayvada ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Haluk Vayvada hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 8- Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Amaç Kiray ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda; 
Doç.Dr. Amaç Kiray hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 9- Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Bahri Akdeniz ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Bahri Akdeniz hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 10- Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında açık bulunan 2 adet doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Abidin Cenk Erdal, Doç.Dr. Dündar Özalp Karabay ve Doç.Dr. Sadık Kıvanç Metin ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Abidin Cenk Erdal ve Doç.Dr. Dündar Özalp Karabay hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu, Doç.Dr. Sadık Kıvanç Metin hakkındaki raporların ise hepsinin olumsuz olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler jüri üyelerinin görüşlerine katılarak, Doç.Dr. Abidin Cenk Erdal ile Doç.Dr. Dündan Özalp Karabay’ın söz konusu kadrolara atanmalarının uygun olacağını ifade ettiler.
KARAR 11- İşletme Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Celal Nazım İrem ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Celal Nazım İrem hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini belirttiler.
KARAR 12- Rektörlük Uzman kadrosunda olup 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca Tıp Fakültesi’nde görev yapan Uzm.Dr.Nilüfer Koçak’ın 14.03.2007 tarihinden itibaren 14.03.2008 tarihine kadar 1 yıl süreyle 2547 Sayılı Kanunun 33/e maddesi uyarınca yeniden atanmasının uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.
KARAR 13- Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Arş.Gör. Meltem Bilici Başkan’ın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 14- Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Arş.Gör. Cumhur Kocabaş’ın 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 15- Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş.Gör. Meryem Nur Aydede’nin 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 16- Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu’ndan Arş.Gör. Altun Baksi’nin 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 17- Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulunca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Arş.Gör. Levent Ateşoğlu’nun 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 18- Onkoloji Enstitüsü’nden Yrd.Doç.Dr. Hilal Koçdor’un, Philadelphia’da bulunan “Fox Chase” Kanser Merkezi Labotaruvarında “İnsan Meme Epitelyum Hücrelerinin Östrojen ve Metabolitleri Tarafından Transformasyonu” konusunda araştırma yapmak üzere 15.09.2007-15.05.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 19- Tıp Fakültesi’nden Doç.Dr. Mehmet Ali Koçdor’un, “Meme Kanserinde Hormonların Koruyucu Etkileri” konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 15.09.2007-15.05.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 20- Hukuk Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi aracılığı ile 2007 mali yılı içerisinde bilimsel görüş isteminde bulunan gerçek ve tüzel kişiler için 01.01.2007 tarihinden itibaren ilke kararı olarak bilimsel görüş bedellerinin; 
a) Yardımcı Doçent için en az 400,00.-YTL + KDV (Toplam: 472,00.-YTL)
b) Doçent için en az 500,00.-YTL + KDV (Toplam: 590,00.-YTL)
c) Profesör için en az 600,00.-YTL + KDV (Toplam: 708,00.-YTL)
olarak kabulüne ve belirlenen ücretin Ziraat Bankası Buca Şubesindeki 6799886-5012 no’lu Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 21- Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce yürütülecek olan, Türkiye’nin Deprem Riski Yüksek Jeostratejik (ancak tektonik resimleri farklı) Bölgelerinde Deprem Davranışının Çok Disiplinli Yaklaşımlarla Araştırılması, TARAL 105G019 TURDEP (Türkiye Deprem) projesi kapsamında, Mühendislik, Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakültelerinden 29 öğretim elemanının 01 Mart – 31 Aralık 2007 tarihleri arasında arazi çalışmaları ile katılımcı üniversite ve kurumlar arasında yapılacak bilgilendirme, bilimsel toplantılara katılmak üzere Türkiye İl ve İlçelerinde fasılalı olarak yolluklu, yevmiyeli (uçak, yataklı tren ve otobüs) olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmelerine ilişkin konunun gündemden çekilmesine karar verildi.
KARAR 22- Üniversitemiz Hastanesi İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalından Prof.Dr. Fatoş Önen’in Wyeth İlaç A.Ş. firmasının 2007 yılı Şubat ayı içerisinde düzenlediği “Ankilozan Spondilit Tanısı ve Klinik Değerlendirme” toplantısında konuşmacı olarak Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 23- Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Doç.Dr. Özer Badak’ın, Pfizer İlaçları Ltd.Şti. firmasının Mart ayı içerisinde İstanbul’da düzenleyeceği Aile Hekimliği Eğitim Toplantısında “Hipertansiyonda Güncel Tedavi” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 24- Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic.A.Ş. firmasının Mayıs 2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “Tip 2 Diyabet Tedavisi ve Roziglitazon” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 25- Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic.A.Ş. firmasının 18.04.2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “ADOPT Çalışması-Diyabette Beta Hücre Korunması” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 26- Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof.Dr. Sena Yeşil’in GlaxoSmithKline İlaçları San. Ve Tic.A.Ş. firmasının Mart 2007’de İzmir’de düzenleyeceği toplantıda “DREAM Çalışması-Diyabetten Korunma” konusunda konuşma yapmak üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 27- Üniversitemiz Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Raif Çakmur’un sorumlu, Prof.Dr. Görsev Yener, Doç.Dr. Beril Dönmez ve Psikolog Pınar Koca’nın yardımcı araştırıcı olduğu Lundbeck İlaç Tic.Ltd.Şti. tarafından desteklenen 11018 protokol ve 07/04-28 etik kurul numaralı “Parkinson hastalığı demansı veya Lewy cisimli demansı olan hastalarda memantinin etkinliğine ve güvenliğine ilişkin randomize, çift kör, plasebo kontrollü” 6 aylık klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 28- a) Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Önder Kırımlı ve Dr. Erdem Özer’in yardımcı araştırıcı olduğu Sanofi Synthelabo İlaç A.Ş. tarafından desteklenen RIMON_R_0962 protokol ve 07/06-01 etik kurul numaralı “Diğer hastalıklarla beraber olan veya olmayan dislipidemili abdominal obez hastaların günde bir kez 20 mg Rimonabant ile tedavisi; randomize, paralel gruplu, iki kollu plasebo kontrollü, çift kör, çok merkezli bir Avrupa Çalışması – ETERNAL – Dislipidemili abdominal obez hastalarda Rimonabant’ın etkisi hakkında Avrupa araştırması” konulu klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına, 
b) 2547 Sayılı Kanunun 36/a-2. maddesi uyarınca kısmi statüde görev yapmakta olan Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Sema Güneri’nin Döner Sermaye gelirlerinden ücret ve ödenek almasının mümkün olmadığına ve durumun ilgiliye bildirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 29- Üniversitemiz Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalından Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun sorumlu, Prof.Dr. Sedat Karademir ve Doç.Dr. Hüseyin Astarcıoğlu’nun yardımcı araştırıcı olduğu Cangene Corporation firması. tarafından desteklenen HB-006 protokol ve 07/05-03 etik kurul numaralı “Karaciğer Transplantasyonundan sonra ikinci yılda hepatit B nüksünün önlenmesinde hepatit B immün globülin (NP002) uzatma” konulu klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 30- Üniversitemiz Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Doç.Dr. Abdurrahman Çömlekçi’nin sorumlu, Uzm.Dr. Serkan Yener ile Uzm.Dr. Barış Akıncı’nın yardımcı araştırıcı olduğu Novartis Ürünleri firması. tarafından desteklenen CLAF 237A2338 protokol ve 07/06-02 etik kurul numaralı “Metformin monoterapisiyle yeterli kontrol sağlanamamış tip 2 diyabetik hastalarda ek tedavi olarak LAF237 50 mg bid ile günde 320 mg’a kadar uygulanan gliklazid’in 52 haftalık etkisinin karşılaştırıldığı çok merkezli, çift kör, randomize, aktif kontrollü” klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 31- Üniversitemiz Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof.Dr. Ece Böber’in sorumlu, Yrd.Doç.Dr. Tolga Ünüvar’ın yardımcı araştırıcı olduğu Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic.Ltd.Şti. tarafından desteklenen NN304-1689 protokol ve 07/05-02 etik kurul numaralı “Tip 1 diyabetik 2-16 yaş arasındaki çocuk ve ergenlerde bazal bolus rejim olarak insülin detemir + insülin aspart tedavisi ile NPH insülin + insülin aspart tedavisinin etkinlik ve güvenilirliğinin karşılaştırıldığı 52 haftalı, çok uluslu, çok merkezli, açık-etiketli, randomize, paralel çalışma” konulu klinik çalışmanın Döner Sermaye İşletmesi kapsamında yürütülmesine ve katkı payı dağıtımının yasal kesintilerden sonra yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 32- Buca Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. Hüseyin Alkan’ın Danışmanlık hizmeti karşılığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödenen 1.460,60.-YTL tutarın Döner Sermaye katkı payı olarak 22.02.2007 tarih ve 4/11 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda ilgiliye ödenmesine oybirliği ile karar verildi. 
KARAR 33- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Serkan Odaman’ın Fakültedeki görevlerini aksatmadan mesai saatleri dışında S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği Bünyesinde bulunan İplik Fabrikasının Anonim Şirket olma çalışmaları sırasında “Çalışma Hayatına İlişkin Karşılaşılabilecek Sorunlar” konusunda yazılı mütalaa vermek üzere Döner Sermaye İşletmesi kapsamında görevlendirilmesine ve bu hizmet karşılığında ilgili firma tarafından Üniversitemiz Döner Sermaye Saymanlığına KDV dahil 259,00.-YTL tutarın 2007 Mart ayının 2. haftası içerisinde ödenmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 34- Devlet Konservatuvarı 2007 Mali Yılı Döner Sermaye Bütçesi’nin 25.255.08 “Diğer Demirbaş Alımları” harcama kaleminden; 77.770.10 “Temsil Ağırlama, Tören, Fuar ve Tanıtım Giderleri” harcama kalemine 5.000,00,-YTL ve 74.740.10 “Temizlik Malzemesi Giderleri” harcama kalemine 15.000,00.-YTL olmak üzere toplam 20.000,00.-YTL aktarılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 35- Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalından Prof.Dr. Ali Tahsin Güneş’in kısmi statüdeki görev süresinin 01.04.2007 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle 2547 Sayılı Kanunun 36/a-2 maddesi uyarınca uzatılmasının uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.
KARAR 36- Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İrem Özkarahan’ın Troy Üniversitesi’nde araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 18.03.2007-18.03.2008 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşsız olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 37- Buca Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. Kamile Ün Açıkgöz’ün 2007 yılı içinde Biliş Özel Eğitim, Danışmanlık, Araştırma Hizmetleri ve Yayın Yazılım Ltd.Şti. tarafından düzenlenecek söyleşi, seminer vb. etkinliklerde danışmanlık yapmak üzere haftada 1 (bir) gün mesai saatleri dışında veya tatil günlerinde görevlendirilmesine ve ilgili şirket tarafından aylık 200,00.-YTL (40 saat x saat başı ücreti 50,00.-YTL) tutarın Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesinin Ziraat Bankası Buca Şubesindeki 6799887-5006 no’lu hesabına yatırılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 38- A)Mimarlık Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Emel Kayın’ın Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’nde “Çağların Mavisi – Kaş” adlı tek bölümlük belgesel program için metin yazarı olarak görevlendirilmesine,
B) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Serkan Odaman’ın hazırlamış olduğu “Türk ve Fransız İş Hukukunda Ödünç İş İlişkisi” isimli kitabının kendi olanaklarıyla dışarıda bastırmasına,
C) Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Salih Kavukçu ve Doç.Dr. Alper Soylu’nun İzmir Güven Kitabevi tarafından basılarak yayınlanacak olan “Primer o kidney diseases” başlıklı kitabın Türkçe çevirisinde editörlük yapmalarına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 39- Üniversitemizin çeşitli birimleri arasında akademik kadro aktarması yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 40- Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Bülent Cihangir’in DBTE-167 Kod no’lu “Büyük Kanal Projesinin İzmir Körfezi Denizsel Ortamında Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik ve Mikrobiyolojik Etki ve Sonuçlarının İzlenmesi Projesi” kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere 19.03.2007 tarihinde (yol hariç) yolluklu, (otobüs ile) yevmiyeli olarak Çanakkale’de görevlendirilmesine ve masraflarının ilgili projeden karşılanmak üzere Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Bütçesinden ödenmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 41- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle İlahiyat Fakültesi’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 42- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Mimarlık Fakültesi’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 43- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürlüğü’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 44- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 45- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Hemşirelik Yüksekokulu’nda örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 46- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 47- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 48- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 49- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Mühendislik Fakültesi’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 50- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 51- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle İşletme Fakültesi’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 52- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Güzel Sanatlar Fakültesi’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 53- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Buca Eğitim Fakültesi’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 54- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Fen-Edebiyat Fakültesi’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 55- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Fen Bilimleri Enstitüsü’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 56- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 57- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 58- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 59- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde örgün öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarıyılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 60- Eğitim-öğretimin özelliği ve/veya fiziksel olanakların yetersizliği nedeniyle İzmir Meslek Yüksekokulu’nda örgün öğretim ile ikinci öğretim öğrencilerine verilecek derslerin 2006-2007 öğretim yılı bahar yarılı başından itibaren ekte belirtilen şube sayılarına göre verilmesinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun “Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslar”ın değiştirilmesine ilişkin 23.12.1992 tarih ve 92.46.1359 sayılı kararı gereğince onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.