03.07.2001/575
ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI
Toplantı Tarihi : 03.07.2001
Toplantı Sayısı : 575
GÜNDEM :
- Geçen toplantı tutanağı.
- Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haluk Berk hakkındaki raporlar.
- İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Ali İhsan Yitik hakkındaki raporlar.
- Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Anasanat Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Fatma Mete hakkındaki raporlar.
- Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Erdeniz Özel hakkındaki raporlar.
- Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Sait Naderi hakkındaki raporlar.
- Mühendislik Fakültesi Elektronik Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haldun Karaca hakkındaki raporlar.
- Rektörlük uzman kadrosunda olup 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde koordinatör olarak görev yapan Uzm. Alev Çamsarı’nın 17.08.2001 tarihinden itibaren 17.08.2002 tarihine kadar 1(bir) yıl süreyle 2547 sayılı Kanunun 33/e maddesi uyarınca yeniden atanması.
- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1999 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 23.08.1999 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri University of Pennsylvanıa’da görevlendirilen Arş.Gör. Açalya Kıyak’ın 23.08.2001 tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılması.
- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Ebru Demirayak (Çubukçu)’ın 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılması.
- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Kemal Mert Çubukçu’nun 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılması.
- Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arş.Gör. Şeniz Anbarlı’nın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanması.
- Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında Yüksek Lisans eğitim yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Arş.Gör. Varol Topaç’ın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarıca atanması.
- Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş.Gör. Merih Tekin Bender’in 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarıca atanması.
- Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın 01.07.2001 tarihinden itibaren kısmi statüdeki görev süresinin 2547 sayılı Kanunun 36/a-2 maddesi uyarınca uzatılması.
- Mühendislik Fakültesi’nden Doç.Dr. Mustafa Düzgün’ün 09.06.2001 tarihinden itibaren 1(bir) yıl süre ile Üniversitemiz Vakfındaki görevlendirilmesinin görevlerini aksatmamak kaydıyla mesai saatleri dışında 2547 sayılı Kanunun 38. maddesi uyarınca uzatılması.
- Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Saymanlığı nezdinde Hemşirelik Yüksekokuluna alt hesap açılması konusu.
- Buca Eğitim Fakültesi’nde DAAD burslusu Alman uyruklu Petra Heinrichs’in görevine başladığı tarihten itibaren 31.12.2001 tarihine kadar sözleşmeli öğretim elemanı (öğretim görevlisi) olarak 2547 sayılı Kanunun 34.maddesi ve 83/7148 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca atanması ve ikamet izninin görevi süresince alınması.
- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Doç.Dr. Funda Yercan’ın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde “Uluslararası Ulaştırma ve Denizcilik, Lojistik Yönetimi ve Denizcilik Eğitimi” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Öğr.Gör. Ender Asyalı’nın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde”Temel Gemicilik, Temel Seyir, Elektronik Seyir ve Köprüüstü Ekip Yönetiminde Simülatör Kullanımı” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
- Akademik kadro aktarması.
- Üniversitemizin çeşitli birimlerinde araştırma görevlisi kadrolarında açıktan atama izinlerinin dağılımı.
- Üniversitemiz Yayın Komisyonunun 02.07.2001 tarih ve 165 sayılı kararı.
- Yaz öğretimine katılacak öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri ile dersi verecek öğretim elemanına ödenecek ders ücretlerinin tespiti.
- İşletme Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında 2001 Mali Yılında akademik ve idari personele yapılacak katkı paylarının dağılımı.
- Hukuk Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında öğretim üyelerinden bilimsel görüş isteyen kişi ile kamu kurum ve kuruluşlarından en az KDV dahil 200.000.000.-TL ücret alınması ve katkı payının dağılımı.
- Tıp Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Aykut Sifil’in Amerika Cleveland Clinic Foundation’da “Yavaş Akımlı Renal Replasman Tedavileri” konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 16.07.2001 – 30.06.2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesi.
Toplantıda Bulunanlar
Prof.Dr. Emin ALICI
Prof.Dr. N.Ömür ÖZMEN
Prof.Dr. A.İrem ÖZKARAHAN
Prof.Dr. Sedef GİDENER
Prof.Dr. Hüseyin ALKAN
Prof. Cengiz ÇEKİL
Prof.Dr. Nilgün MORALI
Prof.Dr. Hakan PEKCANITEZ
Prof.Dr. Alp TİMUR
Prof.Dr. Hakkı ÖNKAL
Prof.Dr. Orcan GÜNDÜZ
Prof.Dr. Halil KÖSE
Prof.Dr. Ayşe Şebnem ÖZKAN
Prof.Dr. Fevzi DEMİR
Prof.Dr. Mehmet FÜZÜN
Prof.Dr. Özcan DORA
Raportör Doç.Dr. Selma BAKTIR
Üniversite Yönetim Kurulu 03.07.2001 Salı günü saat 08.30’da Rektör Prof.Dr. Emin Alıcı başkanlığında bütün üyelerin katılmasıyla toplandı.
Gündem üzerinde yapılan görüşmelerde 6., 7., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24., 25., 26., ve 27. maddelerin ilave edilmesine karar verilerek, maddelerin görüşülmesine geçildi.
KARAR 1- Geçen toplantıya ait kararlar okunarak imza edildi.
KARAR 2- Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında açık bulunan profesör kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haluk Berk ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 3747 Sayılı Kanunla değişik 26.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak beş profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Haluk Berk hakkında beş profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı.
Yapılan oylama sonucu; Doç.Dr. Haluk Berk’in profesör kadrosuna atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 3- İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Ali İhsan Yitik ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Ali İhsan Yitik hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini ifade ettiler.
KARAR 4- Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Anasanat Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Fatma Mete ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu sanat alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Fatma Mete hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini ifade ettiler.
KARAR 5- Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Erdeniz Özel ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Erdeniz Özel hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini ifade ettiler.
KARAR 6- Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Sait Naderi ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Sait Naderi hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini ifade ettiler.
KARAR 7- Mühendislik Fakültesi Elektronik Anabilim Dalında açık bulunan doçent kadrosuna müracaat eden Doç.Dr. Haldun Karaca ile ilgili olarak 2547 Sayılı Kanunun 25.maddesi uyarınca adayın niteliklerini tespit etmek üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili olarak üç profesörün vermiş olduğu raporlar okundu.
Görüşmeler sonunda;
Doç.Dr. Haldun Karaca hakkında üç profesörün vermiş olduğu raporların hepsinin olumlu olduğu anlaşıldı. Söz alan üyeler aday ile ilgili olumlu görüşlerini ifade ettiler.
KARAR 8- Rektörlük uzman kadrosunda olup 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde koordinatör olarak görev yapan Uzm. Alev Çamsarı’nın 17.08.2001 tarihinden itibaren 17.08.2002 tarihine kadar 1(bir) yıl süreyle yeniden atanması konusu incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Rektörlük uzman kadrosunda olup 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde koordinatör olarak görev yapan Uzm. Alev Çamsarı’nın 17.08.2001 tarihinden itibaren 17.08.2002 tarihine kadar 1(bir) yıl süreyle 2547 sayılı Kanunun 33/e maddesi uyarınca yeniden atanmasının uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.
KARAR 9- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1999 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 23.08.1999 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri University of Pennsylvanıa’da görevlendirilen Arş.Gör. Açalya Kıyak’ın 23.08.2001 tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin uzatılmasına ilişkin Dekanlığın, 22.06.2001 tarih ve 2191 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1999 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 23.08.1999 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri University of Pennsylvanıa’da görevlendirilen Arş.Gör. Açalya Kıyak’ın 23.08.2001 tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 10- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Ebru Demirayak (Çubukçu)’ın 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin uyarınca uzatılmasına ilişkin Dekanlığın, 22.06.2001 tarih ve 2192 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Ebru Demirayak (Çubukçu)’ın 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 11- Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Kemal Mert Çubukçu’nun 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin uzatılmasına ilişkin Dekanlığın, 22.06.2001 tarih ve 2193 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Mimarlık Fakültesi’nden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca 1998 yılında “2547 Sayılı Kanunun Değişik 33.maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi için yapılan sınavı kazanan ve 25.08.1998 tarihinden bu yana doktora eğitimi yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri The Ohio State University’de görevlendirilen Arş.Gör. Kemal Mert Çubukçu’nun 25.08.2001 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle maaşlı, maaş transferli, kırtasiye, öğrenim ve sağlık sigortası giderleri dahil olmak üzere Rektörlük Bütçesinden karşılanarak görev süresinin 2547 Sayılı Kanunun 33.maddesi uyarınca uzatılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 12- Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arş.Gör. Şeniz Anbarlı’nın atanmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın, 22.06.2001 tarih ve 13928 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arş.Gör. Şeniz Anbarlı’nın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 13- Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında Yüksek Lisans eğitim yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Arş.Gör. Varol Topaç’ın atanmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın, 22.06.2001 tarih ve 13920 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında Yüksek Lisans eğitim yapmak üzere Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Arş.Gör. Varol Topaç’ın 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarıca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 14- Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş.Gör. Merih Tekin Bender’in atanmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın, 18.06.2001 tarih ve 13546 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimi yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu’nca kadrosunun geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun görülen Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş.Gör. Merih Tekin Bender’in 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarıca atanmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 15- Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın 01.07.2001 tarihinden itibaren kısmi statüdeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Dekanlığın, 18.06.2001 tarih ve 6420 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın 01.07.2001 tarihinden itibaren 2547 sayılı Kanunun 36/a-2 maddesi uyarınca kısmi statüdeki görevine devam etmesinin uygun olacağı şeklinde görüş bildirildi.
KARAR 16- Mühendislik Fakültesi’nden Doç.Dr. Mustafa Düzgün’ün 09.06.2001 tarihinden itibaren 1(bir) yıl süre ile Üniversitemiz Vakfındaki görevlendirilmesinin görevlerini aksatmamak kaydıyla mesai saatleri dışında uzatılmasına ilişkin Dekanlığın, 22.06.2001 tarih ve 4153 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Mühendislik Fakültesi’nden Doç.Dr. Mustafa Düzgün’ün 09.06.2001 tarihinden itibaren 1(bir) yıl süre ile görevlerini aksatmamak kaydıyla mesai saatleri dışında Üniversitemiz Vakfındaki görevlendirilmesinin 2547 sayılı Kanunun 38. maddesi uyarınca uzatılmasının uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.
KARAR 17- Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Saymanlığı nezdinde Hemşirelik Yüksekokuluna alt hesap açılması konusu incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Saymanlığı nezdinde Ziraat Bankasında Hemşirelik Yüksekokulu için alt hesap açılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 18- Buca Eğitim Fakültesi’nde DAAD burslusu Alman uyruklu Petra Heinrichs’in görevine başladığı tarihten itibaren 31.12.2001 tarihine kadar aynı kurumlarda görevli emsali kadrolu öğretim elemanlarına ödenen aylık ve diğer her türlü ödemeler toplamının aynı (491.950.000.-TL) ücret ödenerek sözleşmeli öğretim elemanı (öğretim görevlisi) olarak atanması ve ikamet izninin görevi süresince alınmasına ilişkin Dekanlığın, 20.06.2001 tarih ve 3215 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Buca Eğitim Fakültesi’nde DAAD burslusu Alman uyruklu Petra Heinrichs’in görevine başladığı tarihten itibaren 31.12.2001 tarihine kadar aynı kurumlarda görevli emsali kadrolu öğretim elemanlarına ödenen aylık ve diğer her türlü ödemeler toplamının aynı (491.950.000.-TL) ücret ödenerek sözleşmeli öğretim elemanı (öğretim görevlisi) olarak 2547 sayılı Kanunun 34.maddesi ve 83/7148 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca atanması ve ikamet izninin görevi süresince alınmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 19- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Doç.Dr. Funda Yercan’ın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde “Uluslararası Ulaştırma ve Denizcilik, Lojistik Yönetimi ve Denizcilik Eğitimi” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde görevlendirilmesine ilişkin Müdürlüğün, 20.06.2001 tarih ve 1203 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Doç.Dr. Funda Yercan’ın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde “Uluslararası Ulaştırma ve Denizcilik, Lojistik Yönetimi ve Denizcilik Eğitimi” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 20- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Öğr.Gör. Ender Asyalı’nın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde”Temel Gemicilik, Temel Seyir, Elektronik Seyir ve Köprüüstü Ekip Yönetiminde Simülatör Kullanımı” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde görevlendirilmesine ilişkin Müdürlüğün, 21.06.2001 tarih ve 1292 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’ndan Öğr.Gör. Ender Asyalı’nın Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile yapılan akademik işbirliği protokolünün (madde 1.1) öğretim elemanı değişimi çerçevesinde”Temel Gemicilik, Temel Seyir, Elektronik Seyir ve Köprüüstü Ekip Yönetiminde Simülatör Kullanımı” konularında bilimsel araştırma, incelemelerde bulunmak ve ders vermek üzere 15 Ağustos 2001-30 Haziran 2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz-yevmiyesiz-maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 2547 sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 21- Üniversitemiz çeşitli birimleri arasında akademik kadro aktarılması konusu ele alındı.
Görüşmeler sonunda;
-Rektörlüğümüzdeki boş ve SERBEST 6.derece Öğretim Görevlisi kadrosunun Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalına
-Rektörlüğümüzdeki boş ve SERBEST 5.derece Öğretim Görevlisi kadrosunun Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Anasanat Dalına,
aktarılmasına oybirliği ile karar verildi.
KARAR 22- Üniversitemizin çeşitli birimlerinde araştırma görevlisi kadrolarında açıktan atama izinlerinin anabilim dalı bazında dağılımına ilişin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın, 07.02.2001 tarih ve 9878 sayılı yazısı incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Üniversitemizin çeşitli birimlerinde araştırma görevlisi kadrolarında açıktan atama izinlerinin anabilim dalı bazında dağılımının ekteki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.
KARAR 23- Üniversitemiz Yayın Komisyonunun 02.07.2001 tarih ve 165 sayılı kararı incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2000-2001 Öğretim Yılı Kılavuzu’nun basımına,
- a)Basılacak miktarın : 250 adet gerçekleştirilmesine
- b)Esere verilecek yayın no: 09.8888.5400.000/Dİ.01.002.254 olarak tespitine,
- c)Eserin satış fiyatı, basım tekniği ve diğer özellikleri ile Üniversiteler Yayın Yönetmeliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları Teknik Özellikleri ile ilgili Esaslar Yönergesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yayın Komisyonu Çalışma Esasları Yönergesi hükümlerine uyulması ve basımı ile ilgili kağıt ve malzemenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından sağlanması koşulu ile bası işlerinin Üniversitemiz matbaasında 250 adet olarak gerçekleştirilmesine,
oybirliği ile karar verildi.
KARAR 24- Üniversitemizde 2001 yılı yaz aylarında yapılacak yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ile yaz öğretiminde ders verecek öğretim elemanlarına ödenecek ders ve sınav ücretlerinin tespiti konusu ele alındı.
Görüşmeler sonunda;
- a)Üniversitemiz Senatosunun 01.05.2001 tarih ve 273/4 sayılı, 12.06.2001 tarih ve 274/18 sayılı kararları ile Akademik Takvimi belirlenen kurumlarımızda yaz öğretimi yapılmasının uygunluğuna ve öğretimin Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmesine,
- b)Yaz öğretimine kayıtlanacak öğrencilerden Maliye Bakanlığı’nın 2001 Mali Yılı 10 seri no’lu Bütçe Uygulama Talimatı Esaslarına göre öğrencilerin kayıtlandıkları derslerin toplam saati kadar olmak üzere,
-Mühendislik Fakültesi’nde;
-İngilizce eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden
ders saati başına : 1.280.000.-TL
-Türkçe eğitim yapılan bölüm öğrencilerinden
ders saati başına : 640.000.-TL
-Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden
ders saati başına (Yabancı Dilde Öğretim) : 936.000.-TL
-İşletme Fakültesi öğrencilerinden
ders saati başına (Yabancı Dilde Öğretim) : 1.014.000.-TL
-Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden
ders saati başına : 468.000.-TL
-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden
ders saati başına : 319.000.-TL
-Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu öğrencilerinden
ders saati başına : 638.000.-TL
alınmasına,
- c)Yabancı Diller Yüksekokulu’nda hazırlık öğrenimi gören öğrencilerden yaz öğretimine katılacak;
-Mühendislik Fakültesi’nin;
-İngilizce eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 358.400.000.-TL
-Türkçe eğitim yapılan bölümlerine kayıtlı öğrencilerden toplam : 179.200.000.-TL
-İşletme Fakültesi öğrencilerinden toplam : 283.920.000.-TL
-Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden toplam: 262.080.000.-TL
-Deniz İşlt.ve Yön.Yüksekokulu öğrencilerinden toplam: 178.640.000.-TL
-Tıp Fakültesi öğrencilerinden toplam : 277.200.000.-TL
-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden toplam : 141.960.000-TL
-Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden toplam: 131.040.000.-TL
-Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinden toplam: 89.320.000.-TL
-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencilerinden toplam: 89.320.000.-TL
-Fen Bilimleri Enstitüsü’nün;
-İngilizce eğitim yapılan programlarına kayıtlı öğrencilerinden toplam:239.120.000.-TL
-Türkçe eğitim yapılan programlarına kayıtlı öğrencilerinden toplam : 119.560.000.-TL
-Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencilerinden toplam: 119.560.000.-TL
-Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinden toplam: 119.560.000.-TL
alınmasına,
- d)İkinci öğretim öğrencilerinden normal örgün öğretime kayıtlı olan öğrencilerden alınacak yukarıda belirtilen ücretlerin iki katı kadar ücret alınmasına,
- e)Normal örgün öğretime kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerden, normal örgün öğretime kayıtlı olan öğrencilerden alınacak yukarıda belirtilen ücretlerin üç katı; ikinci öğretime kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerden de altı katı ücret alınmasına,
- f)Yaz okulu öğretiminde ders verecek öğretim elemanlarına elde edilen toplam gelirin %70’inin ders ve sınav ücreti olarak ödenmesine,
- g)Öğretim elemanlarının her birine ödenecek ders ve sınav ücretlerinin ünvanlarına göre normal örgün ve ikinci öğretim ayırmaksızın aşağıda belirtilen unvan ve sınıf mevcudu katsayıları dikkate alınarak belirlenmesine,
Unvan Katsayıları Sınıf Mevcudu Katsayıları
Unvan Yaz Okulu Katsayısı Sınıf Öğrenci Sayısı Katsayısı
-Profesör 3 20-40 1.0
-Doçent 2.5 41-60 1.1
-Yrd.Doç. 2.0 61-80 1.2
-Öğr.Gör./Okutman 1.6 81-100 1.3
101 ve üzeri 1.4
oybirliği ile karar verildi.
KARAR 25- İşletme Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında 2001 Mali Yılında akademik ve idari personele yapılacak katkı paylarının dağılımı konusu ele alındı.
Görüşmeler sonunda;
İşletme Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında 2001 Mali Yılında gerçekleştirilen proje, danışmanlık ve eğitim programlarından elde edilen Döner Sermaye gelirlerinden doğrudan veya dolaylı katkıda bulunan akademik ve idari personele katkı paylarının ekteki şekilde dağıtımının yapılmasına, yapılacak ödemelerin Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesinin 1506/60721 no’lu hesabından ve 2001 Mali Yılı Bütçesinin 100 harcama kaleminden ödenmesine oybirliği ile karar verildi.
KARAR 26- Hukuk Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında öğretim üyelerinden bilimsel görüş isteyen kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarından en az KDV dahil 200.000.000.-TL ücret alınması ve katkı payının dağılımına ilişkin Dekanlığın, 29.06.2001 tarih ve 1231 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda;
Hukuk Fakültesi’nde Döner Sermaye İşletmesi kapsamında öğretim üyelerinden bilimsel görüş isteyen kişi ile kamu kurum ve kuruluşlarından 30.05.2001 tarihinden geçerli olmak üzere en az KDV dahil 200.000.000.-TL ücret alınmasına ve 200.000.000.-TL’yi aşan kısmın yasal giderler düşüldükten sonra ilgili öğretim üyelerine katkı payı olarak ödenerek;
– % 10 Peşin Gelir Vergisi (Maliyet),
– % 2 Araştırma Fon Hesabına,
– % 30 Fakülte Payı (araç-gereç ve donanım için),
– % 2 katkısı olan personele,
– % 56 katkısı olan öğretim üyelerine ,
olmak üzere dağıtımın yapılmasına oybirliği ile karar verildi
KARAR 27- Tıp Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Aykut Sifil’in Amerika Cleveland Clinic Foundation’da “Yavaş Akımlı Renal Replasman Tedavileri” konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 16.07.2001 – 30.06.2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde görevlendirilmesine ilişkin Dekanlığın, 02.07.2001 tarih ve 7133 sayılı yazısı ile ekleri incelendi.
Görüşmeler sonunda
Tıp Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Aykut Sifil’in Amerika Cleveland Clinic Foundation’da “Yavaş Akımlı Renal Replasman Tedavileri” konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 16.07.2001 – 30.06.2002 tarihleri arasında (yol hariç) yolluksuz, yevmiyesiz, maaşlı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde 2547 Sayılı Kanunun 39.maddesi uyarınca görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.